Behandelingen

Informatie over de behandelingen


De volgende diensten bied ik aan in mijn trimsalon:

 

Nagels knippen


Bij elke trimbeurt worden de nagels geknipt, het is echter verstandig om tussendoor nog eens extra de nagels te knippen. De nagels van de hond zijn hetzelfde als bij de mens, er is een stuk nagel wat het “leven” wordt genoemd. En er is een stuk nagel wat dood is, dit stuk knip ik eraf in de trimsalon. Elke keer als de nagels geknipt worden trekt het leven zich een stukje terug. 
Teek verwijderen
Heeft u hond een teek? Dat kan veel voorkomen in de warme seizoenen, een teek goed verwijderen is van levensbelang. Als u alleen het lijf eruit trekt blijft de kop zitten en kan de teek alsnog zijn werk doen. Ik heb speciale tekentangetjes voor grote en kleine teken om deze makkelijk en snel te verwijderen. 

 

Uitborstelen

Wilt u de hond alleen laten uitborstelen? Dat kan natuurlijk, bij het uitborstelen reken ik een uurtarief. Dit kunt u bekijken op de prijslijst. Met een goede tussentijdse borstelbeurt kunt u klitten voorkomen en dit maakt de trimbehandeling sneller en prettiger voor de hond. 

 

Scheren

Frequentie: +/- 3 maanden
Hiermee word het haar met een tondeuse ingekort, er zijn verschillende lengtes toepasbaar. Bijna elke hond kan geschoren worden. U kunt er ook voor kiezen om het lijf te laten scheren, en de rest te laten effileren. Dit geeft uw hond een leuke puppylook. Soms is werken met de tondeuse onderdeel van de behandeling. 

 

Effileren


Frequentie: +/- 2 tot 3 maanden
Met deze methode word het haar ingekort met een schaar, deze schaar heeft aan een kant tandjes en de andere kant is glad. Hiermee kort ik het haar in. Denk hierbij aan de volgende (ras)honden: Shih-Tzu, Malthezers, Boomers, Dwergkees. 
Vachtverzorging
Deze vachten afhankelijk van de lengte hebben ook verzorging nodig, een regelmatige borstelbeurt is geen overbodige luxe. Hierbij is het juiste gereedschap de sleutel, ik adviseer u hier graag over. 

 

Uitdunnen


Frequentie: +/- 3 maanden
Dit word gedaan met een schaar met dubbele tanden. Een hond met een hele dikke vacht kan hiermee worden uitgedund. 

 

Plukken


Frequentie: +/- 6 maanden
Plukken doe ik met de hand, hiervoor gebruik ik vingerlingen. Dit zijn rubbers die u om de duim en wijsvinger doet. Denk hierbij aan de volgende “rassen”: West Highland White Terriër, Border Terriër, Teckel. 
Vachtverzorging
Een plukhond heeft met uitzondering weinig vachtverzorging nodig, wel is het heel belangrijk dat de hond echt plukrijp is zodra deze bij mij in de salon komt. Twijfelt u? kom dan even langs de salon. 

 

Strippen


Frequentie: +/- 3 maanden
Strippen kan alleen op een plukvacht, met strippen worden er 3 lagen gecreëerd. Zodra uw hond plukrijp is pluk ik een laag haar eruit. Als u de hond voor het eerst laat strippen ziet de hond er een beetje vreemd uit. Dit komt omdat de hond voor het eerst in een zogenaamde stripvacht word gezet. Na 3 maanden komt de hond weer in de salon er wordt de volgende laag haar eruit gestript. Dan zit de hond in een zogenaamde stripvacht. Met als resultaat dat u het hele jaar rond kunt genieten van zijn ruwe uiterlijk. 

Knippen


Frequentie: +/- 2 tot 3 maanden
Knippen doe ik met een rechte of gebogen schaar. haren van de krulvacht groeien lang door en worden vaak deels met een tondeuse ingekort. Denk bij een knipvacht aan de volgende (ras)honden: Poedel, Bichon Frise, Barbet. 

Vachtverzorging: De groei van een krulvacht is vergelijkbaar bij dat van een mens, de haren vallen nagenoeg niet uit kunnen lang doorgroeien. Door de dichtheid van de vacht is een regelmatige borstel beurt geen overbodige luxe. Het borstelen van een krulvacht vereist dan ook de nodige kennis, de vacht moet in laagjes uitgeborsteld worden. Ik adviseer u graag over het gebruik van het juiste gereedschap. 

 

Ontwollen


Frequentie: +/- 6 maanden
Bepaalde rassen hebben veel onderwol, of ook wel ondervacht genoemd. tijdens de rui valt de onderwol uit. Helaas gebeurt dit niet allemaal in een keer, uw hond kan weken met loszittend onderwol rondlopen. Wat er voor zorgt dat u veel plukken haar thuis vind. Dit kan als vervelend worden ervaren. De uitkomst is om de hond bij een trimsalon langs te brengen. Ik ontwol met de was en blaas methode. De hond word gewassen, door het wassen en inmasseren van de shampoo komen de haren los. Vervolgens blaas ik met een waterblazer de onderwol uit de vacht. Dit scheelt aanzienlijk in haren. Toch kan het zijn dat u na de ontwol behandeling er nog haar uitvalt. Dit is volkomen normaal, een hond met onderwol verhaart altijd. Na 1 week tijd zult u merken dat uw hond alleen nog zijn primaire haren verliest, deze haren zijn steviger en harder dan de onderwol. Ook dit hoort bij deze vacht, denkt u aan “rassen”zoals: Labrador Retriever, Welsh Corgi, Akita Inu. Vachtonderhoud is bij deze honden minimaal. De vacht is zelfreinigend, en klit nagenoeg niet. Bij deze rassen kunt u beter niet te vaak borstelen, u bevorderd de haargroei hiermee en de hond zal nog meer gaan verharen. 

 

Ontklitten


Iets minder leuk maar we moeten het er toch even over hebben, het komt voor dat u door tijdgebrek of andere omstandigheden een hond hebt met klitten en/of vilt. Als een hond lang met klitten in de vacht rondloopt gaat de vacht vilten. Vilten betekent dat de klitten samen klonteren met dood haar. Hier blijft viezigheid inzitten. Wanneer een hond hier en daar klitten heeft kan ik deze als trimmer er vaak wel uit krijgen. Heeft de hond veel klitten, dan blijft er vaak maar een oplossing over. De hond helemaal kort scheren. Dit ziet er raar uit maar de vacht komt weer terug. En met de juiste borstels en kammen kunnen de klitten worden voorkomen, dit is prettig voor de trimbehandeling van de hond. 

 

Puppy behandeling


Heeft u een puppy aangekocht die vachtverzorging nodig heeft, wacht dan niet tot de pup toe is aan de eerste behandeling. Ik adviseer u graag over het gebruik van het juiste “gereedschap” voor de vachtonderhoud van uw puppy. Puppy's die vanaf een jonge leeftijd geregeld in de salon langskomen, ondergaan een trimbehandeling gemakkelijk. Een puppybehandeling is gratis tot 4 maanden. Het is verstandig om thuis ook te oefenen met het aanraken van o.a. nagels, pootjes, voetzolen, tanden en het kammen van de vacht